mm hestemassage

MM HESTEMASSAGE ANBEFALER MATTES GJORDEN

Om Massør Malene Maribo:

mm hestemassage

Malene Maribo

Jeg har arbejdet professionelt med heste siden 1996. Dengang beskæftigede jeg mig med hestetransport samt træning af rideheste og væddeløbsheste, i Danmark men også i udlandet.

I 1999 tog jeg det første massage kursus. I 2002 blev jeg færdiguddannet hos Axelsons som diplomeret hestemassør. Med denne uddannelse i ryggen og mit job med væddeløbshestene fik jeg et fantastisk indblik i hvordan hestens muskler, organer og skelet udgør en helhed.

Den daglige kontakt med smede og dyrlæger gjorde at jeg derigennem havde nogle fantastiske sparringspartnere. Det gav et kæmpe indblik i hesten som helhed, men bestemt også et indblik i, hvor vigtigt det er at hesten har de optimale forhold for at kunne yde det optimale.

MM Hestemassage, Malene Maribo udtaler:

“I yderst mange tilfælde hvor rytteren tror, det er sadlen, der giver hesten begrænset bevægelse, manglende bevægelse over ryggen eller ligefrem stød henover ryggen, er det ofte gjorden, der er problemet. Hestens hud og muskler er utrolig sensitiv ved sternum/brystben og ved albue. Mange gjorde lægger et forkert tryk ved sternum, og over en periode med en ukorrekt gjord, kan hestens brystben blive låst. Når brystbenet er låst, kan hesten ikke fjedre i ryggen.

Læder gjorde kan være bløde, men ofte giver de et knæk i læderet på hver side af brystbenet. Det betyder, at når hesten er i bevægelse, bevæger gjorden sig en smule og kommer til at nappe hesten. 

Neopren gjorde er ofte konstrueret sådan, at der ligger forstærkninger op til gjord kanten. Når hesten bliver varm bliver neoprenen det også. Produktet bliver ekstrem blødt og trækker sig, og så sidder nylon og stikker ind i hesten.

Der er kommet flere nye gjorde på marked i løbet af de sidste par år, som skulle gøre det mere fleksibelt for hesten og anatomisk korrekt. De er ofte delt i 3 individuelle fleksible pads. Men der er en ekstrem størrelses forskel på hestenes sternum/brystben. Det varierer med flere cm. fra hest til hest. En stor kraftig hest har nødvendigvis ikke et bredt brystben og omvendt. Så ideen med fleksible pads har modsat effekt, hvis brystbenet er smalt. Så kommer disse pads til at ligge forskudt og trykke. I ekstreme tilfælde kommer de til at køre mod hinanden, og giver derved et forkert tryk, og ikke støtte som forventet. Der findes heste, der overhovedet ikke fungerer på disse gjorde netop derfor.

Jeg anbefaler MATTES gjordene

Jeg kan utroligt godt lide deres ergonomiske udformning. De støtter hesten hele vejen rundt om sternum og biceps/pectoralis. De er ”pakket” ind i ægte lam, som er dokumenteret som det bedste trykfordelende materiale. Et natur skind af højeste kvalitet, der kan vaskes gang på gang. Samtidig har det som også har den effekt, at der ikke sidder syninger og spænder. Knæk i gjorden kommer heller ikke at påvirke hesten, da hele gjorden er ”pakket” ind.

Jeg har aldrig været hos en hest med muskel problemer i gjordlejet, som bliver redet med en MATTES gjord. Jeg kan varmt anbefale MATTES gjordene.”

Shop MATTES gjorde

Jeg har en meget sart skimmel, som ikke kan tåle noget. Kanten bagerst på almindelige underlag 'br [.....]

Mattes gjorden passer perfekt og efter 5 dage med den, er alt hans konfliktadfærd under opsadling f [.....]

Jeg har gennem en rum tid afprøvet og brugt en masse af Mattes lammeskindsudstyr. Jeg finder, at [.....]

gb-dressage

Jeg har stort set prøvet alle af de dyre gjorde på markedet, uden helt at finde det, jeg ledte eft [.....]

mm hestemassage

Jeg anbefaler MATTES gjordene. Jeg kan utroligt godt lide deres ergonomiske udformning. De støtter [.....]

pararytteren og islænderen

Mit lækre underlag fra Mattes er designet nøjagtig efter min ønsker. Det har ægte sort merino la [.....]