Et Mattes underlag er ikke bare et underlag!

Mattes underlag giver dig design, kvalitet og funktionalitet i et. Du får en unik mulighed for at vælge et underlag, der passer præcist til alle dine ønsker rent udseendesmæssigt. Samtidig giver Mattes dig et underlag i høj kvalitet med funktionalitet og komfort for din hest. Mattes underlag er gennemtænkt ned til den mindste detalje, intet er overladt til tilfældighederne.

På den her side, kan du læse om Mattes unikke egenskaber. Har du stadig spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os

 

eurofit-produktbillede

 

Kvalitet, funktionalitet & design

MATTES underlag findes i 18 forskellige typer, hvor der kan vælges mellem islænder underlag, det klassiske dressur og spring underlag, barok, spansk, samt til den bomløse sadel, men også mange udgaver af western underlag. Under hver type er der mulighed for at vælge kombi, dressur og spring. SE  alle typerne her.

Du kan designe dit eget underlag og vælge bl.a.:

Type

Farve på quilt

Farve på kantbånd

Farve og antal pipes

Farve og placering af lam

Correction system

Vælg mellem mere end 25 forskellige farver!

 

MATTES QUILT

Twill stof af samme høje kvalitet som brugt til robust arbejdstøj.
Fyldet er et dobbelt laminat af POLY-FLEX® (tætvævet polyester filt) og polyester vattering – denne konstruktion tillader fuldstændig gennemstrømning af luft.

Ingen skum, neopren, gel eller lignende materialer!
Mattes underlag er forvasket op til 6 gange, så quilt og pipes beholder sin form og struktur, når du selv vasker det. Samme metode bruges på kvalitets jeans; en ordentlig forarbejdning gør at pasformen holder bedre. Selv efter mange vaske vil der ikke være brud på laminatet langs sømmene.
Anatomisk korrekt udformet med høj manke udskæring, og derfor intet tryk i manke området.

 

Rygsøjle frihed

Mattes laver altid deres underlag med rygsøjle frihed, hvilket giver stor komfort og frihed i ryggen for hesten. Rygsøjle frihed forebygger tryk i manke regionen og langs rygraden.

 

Pipes

Smukke pipes i de flotteste klare farver. Lavet af utrolig slidstærk tråd, der men garanti kan holde til brug.

 

Mattes lam

Mattes lammeskind er lavet af en krydsning med kvalitetsulden Merino. Denne krydsning sikrer lammeskind som fint, stærkt og tæt. 

Lammet har en åben struktur, som tillader at luft kan passere mellem fibrene. Derfor udlignes temperaturen, og gør det til et ideelt materiale både sommer og vinter.

Ulden kan absorbere fugt op til 8 gange sin egen vægt før det føles vådt

Uldens spændstighed er ideel til trykfordeling

Uldens opretstående fibre kan gnide imod hinanden, derfor er der absolut ingen friktion, irritation eller gnubben af hestens hud

I modsætning til skum, gel, filt og andre materialer er der ingen friktion mod huden, fordi uld fibrene gnider imod hinanden, og derved undgås friktion. Tryk alene er ikke så farligt som tryk med friktion.

 

Mattes Correction System

Funktionalitet er en stor del af Mattes underlags-koncept. Derfor kan Mattes underlag fåes med Correction System.

Correction systemet består af  5 mm. tykke Poly-flex puder, som giver mulighed for at sikre en perfekt afbalanceret sadel med fuld fleksibilitet. Hver Correction lomme kan rumme op til 6 x 5 mm. poly-flex puder, hvilket giver op til 30 mm. justering pr lomme. Poly-flex puder kan lægges til og pilles ud af lommerne efter behov.

Indsæt det nødvendige antal puder i lommerne, når det er nødvendigt at rette på sadlens balance. Er det ikke længere nødvendigt at korrigere sadlens tilpasning fjerner du helt enkelt alle Poly-flex puderne.

Der er mange årsager til at det måske er nødvendigt at tilpasse sadlen for at sikre dens balance uden at ændre på stopningen:

  • For at kompensere for ændringer i den unge hests hurtige muskel udvikling under træning.
  • Til fuldt trænede heste der ændrer muskel definition under perioder med arbejde og hvile.
  • For at afhjælpe naturlige skævheder i hestens bygning.
  • For at kompensere for svajryggethed pga alder.
  • For at kompensere for ændringer i form og kondition over årstiderne.

Se vores Underlag på lager
Se vores Design-selv varer