Tilbage i 2015 startede Marianne Hesselholt Mogensen Dansk Rideudstyr, med fysisk butik i Assens på Fyn og webshoppen. I 2021 overtog jeg butikken efter Marianne, som søgte nye udfordringer.

Jeg har over 20 års erfaring i behandling af heste, og derigennem har jeg også en stor viden om hvor lidt der skal til, for at begrænse hestens bevægelsesmønster. Jeg har alle dage været fortaler for Mattes gjorde, og i gennem flere år også været sparringspartner med Marianne.
Da budet kom om at overtage butikken, var jeg ikke i tvivl. Vi skylder vores heste det bedste— hér går vi ikke på kompromis.

 

Dansk Rideudstyr har Danmarks største udvalg af Mattes produkter. Vi vejleder gerne om det helt rigtige udstyr til din hest!

 

Der er flere valgmuligheder af gjorde afhængig af hestens bygning. Spænderne ligge i gjorden, og derfor danner Mattes gjordene ikke er direkte pres for enden af gjorden. Spænderne er med fjeder, det gør det meget lettere at spænde gjorden når man sidder på hesten.
Mattes gjordene er en stabil fast gjord uden slip og unødig tryk. Mattes gjordene er pakket ind i lam, som er dokumenteret som det bedste trykaflastende materiale.

Undgå slid, hul, bevægelses begrænsninger og kramper.

 

Min Profil:

Jeg har arbejdet professionelt med heste siden 1996. Dengang beskæftigede jeg mig med hestetransport samt træning af rideheste og væddeløbsheste, i Danmark men også i udlandet.

I 1999 tog jeg det første massage kursus. I 2002 blev jeg færdiguddannet hos Axelsons som diplomeret hestemassør. Med denne uddannelse i ryggen og mit job med væddeløbshestene fik jeg et fantastisk indblik i hvordan hestens muskler, organer og skelet udgør en helhed.

Den daglige kontakt med smede og dyrlæger gjorde at jeg derigennem havde nogle fantastiske sparringspartnere. Det gav et kæmpe indblik i hesten som helhed, men bestemt også et indblik i, hvor vigtigt det er at hesten har de optimale forhold for at kunne yde det optimale. Jeg har været selvstændig hestemassør siden 2002 og har været med til at sende væddeløbsheste, køreheste, rideheste, og avlsheste rundt i hele verden til konkurrencer.

Efterfølgende er det blevet til en del flere uddannelser. Hestens krop og sind er fantastisk og jeg bliver aldrig færdig med at udforske og efteruddanne mig i hestens anatomi. Igennem flere år har jeg bl. a. behandlet for det norske og danske paralandshold. Jeg er godkendt af FEI som equine therapist.

På mit CV kan bla. nævnes:

  • Paralympics Rio 2016
  • FEI European Championships Götteborg Sverige 2017
  • FEI World Equestrian Games Tryon USA 2018
  • FEI European Championships Rotterdam 2019
  • CHI Al Shaqab Doha 2020
  • Paralympics Tokyo 2021
  • FEI World Equestrian Games Herning Denmark 2022
  • FEI European Championships Riesenbeck Tyskland 2023